Onzichtbaar zichtbaar

Picture of Tanja Wolferink
Tanja Wolferink

De tent staat op z’n kop. Het mag eindelijk weer. Iedereen keek uit naar dit feest. De muziek bouwt zich op met die herkenbare beat tot een climax en dan komt de drop; met op het juiste moment, strak op de maat het juiste licht! Yes! Het publiek gaat uit z’n dak!

Jullie zien de mooiste producties van Party Power op social media voorbijkomen. Licht & geluid; je spreekt het in één adem uit. Maar wat gaat er eigenlijk aan vooraf? Hoe komt een productie tot stand? Justin van der Heijden is onze Party Powerman als het gaat om audio & lichttechniek en hij neemt jullie graag even mee in deze dynamische wereld.

Justin weet hoe het werkt in deze branche. Hij mag zich inmiddels wel expert noemen en bedenkt en ontwerpt het liefst voor middelgrote podia en bedient het licht vervolgens zelf. “Mijn tekening in realiteit om kunnen zetten blijft toch wel het mooiste dat er is. De uitdaging voor mij blijft om mezelf te pushen om het beste resultaat te behalen, maar steeds in een korter tijdsbestek. Deze branche is constant in beweging; dat is ook de reden dat ik gestopt ben met de opleiding voor audio & licht; de realiteit haalde de opleiding in.”

Het begint allemaal met een persoonlijk gesprek; “Ik inventariseer eerst de wensen en ideeën van de organisator. Wat willen ze neerzetten? Wat voor soort publiek en welke artiesten komen er? Hoeveel mensen worden er verwacht en waar vindt het feest plaats? Ook voor de kleinere feesten en partijen maak ik een plan. Vervolgens maak ik een ruwe inschatting van het budget”.

Daarna begint het echte werk; het ontwerpen van een podium en het intekenen van alle techniek. De klant krijgt een offerte inclusief de technische tekeningen in 3D opgestuurd. “Uiteraard is er daarna ruimte voor eventuele aanpassingen.”

Gaat de klant akkoord? Dan zorgt Party Power ook voor de opbouw en de bediening. Alle materialen zijn aanwezig en inmiddels zijn ze zo ervaren dat het eigenlijk altijd goed verloopt. Alles wordt van tevoren uiteraard getest; alles moet kloppen.
Aan Justin is het dan de taak om zo breed & flexibel mogelijk te programmeren, zodat er bij nummerwijzigingen snel kan worden gereageerd.” En natuurlijk tijdens de show actief letten op alle stukjes in de muziek, zodat alles goed op elkaar aansluit tijdens live bediening.” “De kick krijg ik van met zo min mogelijk materiaal een zo groots mogelijk effect neer te zetten. De juiste sfeer creëren met perfecte lichtshows. Om op het laatste stuk van de avond nog even het maximale uit de verlichting te halen, strak op de maat van de muziek en om iedereen uit z’n dak te zien gaan; dat is toch fantastisch!”

Wellicht vind je dit ook leuk

Party Power is nu een erkend SBB-leerbedrijf!

Party Power is officieel een SBB-leerbedrijf! Dit betekent dat mbo-studenten nu bij ons terecht kunnen voor een super toffe stage- of leerwerkplek. Wat betekent dit precies? Als SBB-leerbedrijf werken we samen met het mbo om studenten te helpen hun skills te ontwikkelen en klaar te stomen voor hun carrière in

Lees verder ->